EMMAWATSONFAN.NL
JOUW BRON VOOR ALLES OVER ACTRICE EMMA WATSON!
EmmaWatsonFan.nl

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten / Duitsland
Avontuur / Fantasy
161 minuten / 174 minuten (extended version)

geregisseerd door Chris Columbus
met Daniel Radcliffe, Emma Watson en Rupert Grint

Vlak voor zijn tweede jaar op de Zweinsteins Hogeschool voor Hekserij en Hocus-Pocus wordt tovenaarsleerling Harry Potter door de elf Dobby gewaarschuwd dat zijn terugkeer op de school tot een ramp zal leiden. Harry gaat toch, en komt er achter dat hij nog steeds gehaat wordt door Professor Sneep en zijn klasgenoot Draco Malfidus. Er is echter ook goed nieuws: de beroemde schrijver Gladianus Smalhart is de nieuwe Duistere Krachten-leraar. Na een tijdje worden enkele Zweinstein-studenten versteend aangetroffen… maar wie of wat is de oorzaak hiervan? Zelfs Harry staat niet boven verdenking.

Trivia
– De Nederlandse versie van de film heet: Harry Potter en de geheime kamer
– Voor de Nederlandse versie verzorgde Eveline Beens de voice over voor Hermelien, in de Vlaamse verie Marie Vinck.
– Emma wilde in eerste instantie geen auditie doen voor de film, toen de productieteam op haar school audities hielden is ze op aandringen van een leraar toch auditie gaan doen.
– De film was vanaf 21 November 2002 in de Nederlandse bioscopen te zien.
– Het budget voor de film was rond de $100.000.000
– De opnames vonden plaats in de Leavesden Film Studios nabij Londen en begonnen 3 dagen na de release van de eerste film
– Levensgrote poppen werden gebruikt in de scenes waarin personages versteend waren
– Alhoewel de ‘Harry Potter en de geheime kamer’ het dunste boek is uit de reeks is het de langste film.
– Emma nam haar hamster Millie mee naar de set, toen deze kort na de start van de opnames overleed is er door de crew een speciale doodskist voor haar overleden hamster gemaakt.
– Het is de eerste film in Groot-Brittannië waarvan in het weekend van de DVD release meer dan een miljoen exemplaren van werd verkocht.
– Het is één van de twee ‘Harry Potter’ films die niet genomineerd werd voor een Oscar Academy award.
– Emma zou haar pols hebben gebroken tijdens het film en het gips zou te zien zijn in enkele scenes, cit bleek onwaar.
– Het was de bedoeling dat Emma in de laatste scene van de film zowel de personage van Harry zou omhelzen, maar ook Ron. Emma zou zich ongemakkelijk hebben gevoeld om hen beide te omhelzen in het bijzijn van de gehele crew. Daarom werd de scene aangepast.

Awards:
De film was 39 genomineerd voor award en won er in totaal 10. Zo was de film o.a. genomineerd voor enkele BAFTA Awards, de Britse tegenhangers van de Oscars.

– Emma won een Phoenix Film Critics Society Award in de catogorie Best Performance by a Youth in a Leading or Supporting Role – Female voor haar rol.

Website Links:
Foto’s
– Video’s

Back