EMMAWATSONFAN.NL
JOUW BRON VOOR ALLES OVER ACTRICE EMMA WATSON!
EmmaWatsonFan.nl

De Belgische website Het Laatste Nieuws heeft onderzocht hoeveel geld ‘Harry Potter’ sterren zouden kunnen verdienen aan een post op instagram. Hierin zou Emma gezien haar volgens het meeste kunnen verdienen met zo’n €201.000,- per foto. Gezien het feit dat Emma’s account sinds eerder dit jaar niet meer geüpdatet wordt verdient ze dit niet daadwerkelijk.

Actrice Emma Watson, Hermelien in de reeks, is goed voor zo’n 59.1 miljoen volgers op Instagram. Dat is meer dan onder andere topmodel Cara Delevingne (43,9 miljoen) en oud-president Barack Obama (34 miljoen). Met dat getal is de 30-jarige actrice meteen ook de populairste ‘ex-Zweinstein-scholier’ van de hele ‘Harry Potter’-cast – op Instagram toch. Een bijbaantje als Instagram-influencer zou haar volgens experts een ruwe 201.000 euro kunnen opleveren. Met dat geld koop je al snel een huis, een luxueuze sportwagen of een klein jacht. Keuze genoeg. En als kers op de taart: dat torenhoge bedrag mag de actrice al opstrijken na slecht één gesponsord Instagrambericht.

Momenteel is het Instagramprofiel van Emma Watson ‘slapende’, wat wil zeggen dat ze even de pauzeknop indrukt en voorlopig geen updates meer plaatst. In normale tijden wendt de ‘Beauty and the Beast’-actrice haar grote volgersaantal aan om allerhande sociale kwesties aan de man te brengen. Zo toonde de actrice zich in het verleden een groot voorvechtster van onder meer gendergelijkheid, Black Lives Matter en duurzame mode. Verrassend genoeg maakt dit sociaal engagement haar net interessanter voor marketeers om munt uit te slaan. “Op belangrijke dagen zoals Wereldvrouwendag maakt ze gebruik van de relevante hashtags en komt ze opnieuw extra in de kijker te staan”, aldus sociale media-expert Helena Papakosta in The Sun. “Met activisme scoor je dezer dagen sowieso goede punten op Instagram.” Meer sociaal engagement betekent dus meer volgers, wat vervolgens meer geld in het laatje brengt. Ching ching.

Voor de gemiddelde sterveling lijkt 201.000 euro een hoop geld. Voor Watson daarentegen is deze som geld als een druppel op een hete plaat. Naar het schijnt zou de Britse actrice over een nettowaarde van zo’n 65 miljoen euro beschikken. Aan bijbaantjes heeft ze voorlopig dus weinig nood. Maar met vervroegd pensioen is ze zeker niet. Een jaar geleden kaapte Watson een van de hoofdrollen weg in de remake van ‘Little Women’ en in 2017 schitterde ze nog als Belle in ‘Beauty and the Beast’.
Leave A Comment

You must be loggd in to post a comment.